vestibulit

“Rätten till att vara kåt” av Anonym

 

Denna text är skriven av en anonym tjej på Vestibulit.com:

2323

“Som tjej och som kvinna har jag alltid haft en stor lust till sex. Det har varit något kul, spännande och skönt. Ju mer jag lärde känna mig själv och ju mer erfarenheter jag fick desto mer njöt jag och upptäckte sex. Men då en dag.. när jag plötsligt hade sex av fel anledning, då började det hända saker. Jag träffade en äldre kille som hade allt, han var lyckad och mogen. Han visste hur ett förhållande skulle vara. Han sa till mig innnan vi blev ihop att sex var det viktigaste i ett förhållande.

När vi sedan hade sex kände jag verkligen detta. Det skulle vara konstiga ställningar och vinklar. Jag kände mig som en cirkusartist. Min lust försvann ibland tankarna och kraven runt “bra sex”.
Jag kommer aldrigg glömma en gång jag red honom och det kändes konstigt och till och med luktade konstigt, efter den gången var det aldrig som förut.

Jag kommer ihåg bilden avett badrumsgolv och mig själv sitta och kolla med en iskall blick ner i golvet, jag knep ihop och spände hela kroppen för när jag kissade var som att kissa nubb och hålla en blåslampa under samtidigt.

Vad var detta, var det urinvägsinfektion? Jag blev introducerad till det man kallar sjukvård där de trodde jag hade just urinvägsinfektion. Antibiotikan flödade, inte bara en kur utan två.

Det tog slut med killen och jag testade mina lustar på annat håll men det gick inte ens att penetrera, mitt underliv hade förslutit sig för gott kändes det som. Fan.. när ska man få njuta igen?

En svampkur till och sen var det lite kondylom som man såg genom att pensla på ättiksprit… Jag grät.. Sjuksköterskorna tittade oförstående på mig som om jag var något nervvrak. Sen gick jag på toaletten och grät uppgivet när jag åter fick uppleva den brännande kaktusen i mitt underliv. Men tålmodigt tog jag emot diverse kortinsalvor och vagitorer och testade på nytt att ge mig ut på sexuella äventyr. JAG MÅSTE KUNNA HA SEX IGEN!

Men till min besvikelse föll tårarna mer än välbehagets känslor. Jag kan inte ha sex. Jag kan inte ha en kille. Jag kan inte ha ett förhållande. Jag kan inte ens kolla in killar för jag vet att jag aldrig kan få dem som jag fått dem förut. Och som dom fått mig att njuta.

Nu virrade jag runt bland gynekologer som alla tittade upp mellan mina ben och sa nedlåtande: “Nej, det ser fint ut. Jag kan inte hitta något, som om jag bara hittade på allt av någon konstig anledning.”
Jag började verkligen må dåligt och tänkte att jag måste få ett svar av vad det är, JAG MÅSTE FÅ ETT SVAR!

 

5775775

 

Jag hade i min förtvivlan av att veta om jag kunde ha sex för första gången haft ett one-night-stand. När det gick åt helvete och jag gillade killen mycket bestämde jag mig för att lära känna honom som en vän istället. Det stod inte på förrän jag blev blixtförälskad.

När killen hade förklarat sina likasinnade känslor för mig och vi liksom var ihop brast jag ut i gråt. Jag såg på honom och borrade sen ner mitt huvud i kudden för att liksom gömma mig för världen. Jag var så förälskad i honom men jag kan kunde ju inte ha sex. Han försäkrade mig om att det inte spelade någon roll. Åhh, jag älskade honom. Och till en början kunde vi ha sex, vi hade det överallt, för min lust var som en nysning. Den kunde komma när som helst. Men till slut gjorde det ont ändå.. Jag var tvungen att hålla min lust i ett krampaktigt tag för att inte rädslan för smärtan skulle ta över. Det var som att min hjärna penlade mellan: JAG ÄR KÅT! TÄNK OM DET GÖR ONT! JAG ÄR KÅT! NEJ, JAG ÄR INTE KÅT, JAG ÄR RÄDD! JAG ÄR SÅ JÄVLA RÄDD! VAR ÄR MIN LUST..?

98766

Jag blundade, härdade ut även om det gjorde ont för jag hade min rätt till sex!!! Det gjorde ondare och ondare men jag hade min rätt. Tillslut klarade jag inte av pressen och gjorde slut. Det var inte pressen från killen som var störst utan pressen från mig själv. Det var nog viktigare för mig än för honom med sex.

Jag märkte att jag tillfälligt kunde ha sex när det var oförberett och jag var väldigt upphetsad men jag märkte till slut att även dessa situationer blev pressade. Jag kämpade dock för min rätt att vara kåt och ha sex! Tillslut såg jag Uppdrag Granskning på TV och förstod att det var vestibulit jag hade.

Jag läste att det kunde ta tid att bli frisk och att det inte fanns någon erkänd behandling som fungerade. Jag började skriva på denna berättelse för att få ut orden om hur det känns att när lust har byts ut till rädsla och jag hoppas detta kan få samhället, politikerna och läkarna att förstå hur desperata vi vestibulitdrabbade tjejer är för att få lusten och sexlivet tillbaka! Och hur detta psykologiskt påverkar så otroligt många unga tjejer i vårt samhälle.”

Anonym


trött

Jag är förbannat trött, det är som att alla bara är ute efter pengar, många vänner och är stora feta egoister, gör allt för att vara den.
Runt omkring mig sårar alla ständigt jag blir så trött!


Lägg ner.

Gnälligt

Jag har varit på jätte trevlig husbilstur med Östen, farmor och farfar lördag-söndag men idag är det gnälligt jag blir väldigt lätt åksjuk och det vill liksom inte släppa, jag har mått illa hela dagen!
Nu ska jag sova för jag mår så himla dåligt och visdomständerna gör förbannat jälva skit ont!!!

Bläääääää!


 

Det här var innan en studentskiva förra året. Jag vill hem till berga...jag är bara ledsen på folk här.

Fried green tomatoes

Jag vill ursäckta alla stav- och slarvfel jag är lite slarvig ser jag!

Jag vill tipsa om en film som Bosse visade för mig och Östen



Titeln på Svenska är Stekta gröna tomater. Den är jätte bra gillar ni mysiga, gulliga och kärleksfulla filmer. Se den!

Kletigt

Idag ileddes dagen med 1½ timmes promenad med Hanna, vi gick genom tivoliparken, härligt att röra på sig!
sen har jag itne gjort så mycket pluggat lite ätit snabbmackaroner och en morot det är min standard lunch jag äter alltid de till lunch blir billigast så, men fy fan vad trött jag är på det!



Jag saknar den här galenpannan!!



Och den här kvällen!




Jag saknar Nicklas



Jag känner mig lite tokigt och trött just nu!

kött i köket

Idag labbade vi med kött i köket vi tillagade struts, rådjur, hjort, känguru, bisonoxe, gris, nöt, kalv, lamm, kanin, vildsvin, anka, fasan, vildand, kyckling, kalkon, pytonorm och inälvsmat kalvbräss, grishjärta, njure och ungnötslever.

Vi delades in i 8a olika grupper och alla fick lite olika sorters kött att tillaga. Vi skulle laborera med olika tillagningsmetoder. Bräsering, kokning, stekning, ugnsstekning och njuren vakumförpackades först med kryddor för att sedan kokas i sin påse.

Vi jämförde de olika tillagningmetoderna och kom fram till att när filéer kokas  (vi hade nöt, fläsk, vildsvin och lamm) så blir dom lätt torra det är bättre med ugnsstekning då får man också en godra yta på köttet. Lamm och vildsvin bör i alla fall inte kokas dom är känsligare för värma och går lätt över men fläskfile klarar det bättre!

När man gör färsrätter bör man tänka på att försöka hålla kvar vätskan, det kan man göra med hjälp av kokning om man rullar eller plattar bullen/biffen bör man koka den först släpp ner den snabbt i kokande vatten då behöller den vätskan och formen bättre för att sedan gå klart i stekpannan.

När vi labbade med ugn V.S. stekpanna tyckte jag att ugnsstekt blev allra bäst köttet höll sig saftigt och fick en fin yta. Fläsk kött klarar dock båda utan speciellt stor skillnad.

Fågel i det här faller fasan, kyckling, kalkon, anka och and bör man vara försiktig med det blir lätt för torrt om benen sitter kvar på köttet så är det lättare eftersom att ben isolerar värme så blir det inte varmt lika fortutan det blir skonsammare för köttet.

Vilt är också gasnak svårt det går lätt över och blir torrt och trådigt och det kan få en leverkaraktär.

Så kallad exotiskt kött: känguru, pytonorm, fasan och bisonoxe. Pytonorm är gott men väldigt dyrt!
Känguru smakade mycket blod. Tillagningsmetoder passar nog ugnen bäst för att ha bra koll på temperaturen och för att få en fin yta!


Linda McCartneys ord "If slaughter houses had walls of glass, the whole world would be vegetarian"

Idag var vi (min klass) på studiebesök på scan, det var hemskt! Som en skräck film!
Det hängde uppstyckade djurkroppar i taken som åkte runt för att styckas i mindre bitar, det var bullens pilsnerkrov överallt, charkvaror och massa svinn på golven och usch blää och fy!!!
Bacon, karré och massa annat åkte på rullband för att packeteras och förpackas.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4665039.ab Har är en artickel som säkert dom flesta säkert känner igen om grisar som skållades levande detta har skett i Kristianstads Scan slakteri där jag var idag.











Ca 1 miljon grisar slacktas per år på Scan, på farbriken sprutar en maskin ut 1000kg korv i timmen och 5 miljoner burkar Bullens korv säljs varje år, svinnkött som hamnar på golvet och mag och tarmpacket blir ungefär 20 000 ton per år och åker i väg i vad dom kallar för kanonen i en stor konteiner som sedan åker och blir till biogas.

Halina Agerhem höll i en föreläsning efter studiebesöket hon kommer från Synovate. Hon påstår att i Sverige äter vi ca 62,5 kg kött per person och år varav nöt och kalv är ca 25kg ,gris är ca 36kg och lamm äter vi ca 1,4 kg av.

Hon tog också upp att vi människor i hela världen äter med och mer kött, i Kina och Indien ökar det ständigt och köttkonsumtionen i Afrika ökar också i takt med välståndet är 2050 tror man att konsumtionen kommer att fördubblas!

Som sakt för mig är det som en skräckfilm, jag är inte vegeterian men jag är väldigt nära ju mer jag lär mig om djurhantering desto mindre vill jag äta kött! Samma gäller fisk och fågel, jag kan inte ha på mitt samvete att djur behandlas så himla dåligt för att jag ska kunna äta!

När människor sprättas upp och hängs upp i filmer då gråter och skriker folk av rädsla DET ÄR BARA FILM det här händer på riktigt med oskyldiga underbara fina djur som kanske aldrig ens sätt gräs, men det är så jävla nedtystat!

Mat och rökning

Jag har snart varit rökfri i 8 månader inte ett bloss har förgiftat mina lungor sedan den 21 september.
Jag tänkte lite på det här med mat som i ett beroende liknande rökning.

Att röka var för mig vardag det gick på rutin, lika dant är det med mat. Fredagsmys = chips och godis och när det finns något att fira födelsedagar eller den dagen då jag varit rökfri i ett halvår då får man äta något extra gott utan att skämmas, filmkvällar, bio, när man e sjuk, lördgagsgodis, tröstätning osv osv äta äta äta när något är bra eller dåligt.

Lika dant vad det gäller rökning!

För att trösta sig själv den ciggaretten var viktigast för mig när jag var arg, ledsen och sårad rökte jag som en dåre, när jag var på fest ute och firade röka röka röka, när man kollar på film tar man rökpauser, så fort man kom utanför dörren = cigg, vänta på bussen innan skolan, på rasten osv osv.

För att bryta detta beteende handlar det om att byta livsstil att ta sig ur beroendet om jag klarat av att sluta röka borde jag klara av att ta mig ur mina dåliga matvanor. Det handlar mycket om att kunna ersätta skitmaten med något annat, vad kan man ersätta chipspåsen med under ett fredags mys? Varför har jag känslan av att ständigt behöva äta för att känna mig tillfredsställd?

Under min sluta röka period belönade jag mig mycket med shopping eftersom jag sparade in massor med pengar, det kanske går att tänka likanande vad det gäller godis ett lördagsgodis kan ganska lätt gå upp i kanske 50 spänn, det kan man spara undan för varje fredagsmys man klarar av att hoppa över och kanske spara ihop till en mindre resa eller ett gymkort haha..  

Spöken och dumheter!

Östen åkte till Hässleholm för att dricka öl jag blev helt plötsligt ensam hemma för första gången på månader, känns lite konstigt det första jag tänker att jag vill göra är att frossa i massa godis och godsaker, varför är det så? Jag vill sitta ensam med en bra film och äta. Konstigt. Det är jobbigt och obehagligt vad beror det på att det är så? Är jag en sån här smygätare? Ser ingen så finns det inte det är bara jag som vet så jag kan nog smita undan.
Usch äckliga jobbiga tankar jag vill inte äta jag behöver inte äta, jag har ätit två rätters middag idag och var proppmätt för några timmar sen varför skulle jag gå och känna mig hungrig nu? Dumma godisspöken i huvudet! Släng er i väggen jag kan stå emot!


Dags att öpnna ögonen!

Det är helt sjukt vi vet ju att det är så här att djur behandlas som skit för att vi ska kunna äta!
All fisk håller på att ta slut, kolla på den här filmen, öppna ögonen se verkligheten.
Vad kan vi göra för att förbättra det här?

http://svtplay.se/v/1989051/dokument_utifran/fiske_till_dods




Ost

Idag var vi i köket och ost stog på schemat.



Bilden är från: http://www.frukostbilen.se/images/Ostbricka%206st%20ostar.JPG

Ulla-Kerstin Nilsson Blom från ostfrämjandet http://ostframjandet.se/Svensk-ost/Bestall/ var hos oss. Vi skulle göra lite olika ost labbar, det jag tror att hon ville få ut av sitt besök var att vi skulle uppskatta svenska hårdostar mer, och att vi skulle utöka vår kunskap också såklart.

Vi började med att smaka på olika ostar Grevé , Präst, Herrgård och Svecia vi provade dom i olika fetthalter och olika lagringtider. Det vi kom fram till i långa drag var att ost som lagrats länge mellan 11-24 månader utvecklar en rundare och kraftfullare smak det blir lite syrligare och ibland kan dom bli lite knastriga, har ni tänkt på det? Det knastriga i vällagrad ost är aminosyror alltså nedbrutet protein och salter som kristaliserats. (Allt detta beror så klart på vad det är för storts ost). Grevé tycker jag är lite sötare än Prästost.

Om man ska baka pizza och vill ha en ost som ger långa trådar så bör man välja en rundpipig ost tex. Herrgårdsost.

Det som är viktigt att tänka på när man smälter ost på tex vamra mackor är framförallt fetthalten. Fettsnåla ostar, då menar jag under 17% fett, smälter inte lika lätt som fet ost gör. Den fettfattiga osten lägger sig på ytan av mackan som ett lock och blir ganska seg vi prövade med en ost som heter Magré 10% fett och rundpipig det kändes som att det låg ett lager seg plast på mackan. Jag skulle inte välja det osten. 
Fet ost smälter ner i mackan och det blir ganska sliskigt jag gillade inte det så mycket men om man har något under osten kanske skinka då blir ju inte brödet så blött.
Texturen bör också tänkas över en prästost som är grynpipig smälter ner mer och ger korta trådar och en rundpipig ligger på ytan och ger långa trådar.  

Ost smakar mer när den är rumstempererad än klyskåps kall, men om man höjer temperaturen på osten varje dag, alltstå låter det stå i rumstemperatur och bli lite varmare, så blir hållbarheten inte så lång.

Om man vill ha ost i en sås finns det också vissa saker man bör tänka på såsen bör ej koka då kan den blir grynig och det kan bildas en protein klump i såsen. Temperaturen på såsen bör inte vara varmare än att osten precis smälter det kan vara bra att ha i lite mjöl i såsen då binder det lättare, syra är också bra får konsistensen.

Vi tillagade två pajer en med Grevéost och en med Prästost. Grevépajen var lite sötare och Prästpajen blev saltare det var inte så jätte stor skillnad men även det här är bra att tänka på när man ska laga mat, gillar man salt så är prästost ett bra alternativ.

På ostfrämjandets hemsida finns lite olika recept med Svenska ostar vi prövade ostpraliner, chokladdoppad hushållsost med flingsalt, rostad flagad mandel, apelsincest och timjan det var faktiskt jätte gott. Låter lite galet, det är det också!
 
 Ostpraliner, pröva det!


Livsmedelskunskap

Livsmedelskunskapen har börjat!

Vi ska skriva ett arbete på max 20 sidor om livsmedel. Vi ska redovisa vad vi kan om olika livsmedel. Vi kommer har temaveckor där vi har gästföreläsare som är experter inom olika livsmedels grupper. Dom grupperna vi kommer beröra är Ost och mejeri, kött, vilt och fågel, fisk/skaldjur, Frukt och grönt samt börd och spannmål.

Vi kommer alltså att skriva om olika livsmedelsgrupper om kvalité på råvaror tillagningsmetoder, hantering hygien, förvaring osv..

Boken vi använder (som är obligatorisk litteratur) heter Livsmedelsvetenskap och är skriven av Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Margareta Nydalh och Annica Nylander. 

Jag kommer nog också att vända mig mycket till Jamie Oliver!

Idag har vi våra två första föreläsningar om mjölk och ost.

På mjölkföreläsningen kom Helena Lindmark Månsson från Svenskmjölk och föreläste.

Hon pratade om vilka komponenter som spelar in vid mjölktillverkning. 
Sammansättningen är viktig. Vad det är för ko ras, hur länge sen kon hade kalvat, hur många kalvar, sjukdomar, foder spelar stor roll, om dom går ute eller inne om det är sommar eller vinter.

Visste ni att mjölk består av 87% vatten, 3,3% protein och 4,8% kolhydrater?

Enligt Helena Lindmark Månsson får man inte hjärt- och kärlsjukdomar av mjölk hon säger att fettet i mjölk är det mest komplexa det finns många korta fettsyror dessa används direkt som energi och påverkar därför inte blodfetterna nämnvärt. Korta fettsyror tas om hand som kolhydrater.

Proteinet i mjölk har hög biotillgänglighet vilket innebär att det är lätt för kroppen att använda proteinet i mjölken.

Visste ni att....
.....i mänsklig bröstmjölk är det 7% laktos och i komjölk är det 5%?
....10-15 gram ost motsvarar 1 dl mjölk?
....Man bör dricka (enligt svenska näringsrekommendationer) ½ L mjölk/fil/youghurt om dagen?
....18 av 20 näringsämnen finns i mjölk?
....Om man har ett kalcium intag på mindre <300 mg per dag så är det ökad risk för högt blodtryck?

Helena påstår som sagt att ingen forskning visar på att fett har med hjärtkärlsjukdom att göra inte heller med stroke att göra. Man vet inte riktigt vad som gör att man får hjärtkärlsjukdomar. Men det är bra att äta medlehavskost det har en skyddande kost, i det här fallet är medelhavskost det man åt på Kreta på 60-talet: grönsaker, bröd, fisk, ost och yoghurt osv. Alltstå en ganska varierad kost med lite olika sorters fetter och proteinkällor och kolhydrater. Enligt mig så är det alltid det allra bästa en varierad kost och tänka lite på fett- och socker mängden. Som min föreläsare Jonas Olsson sa - Fett är alltid fett. Mättat eller omättat...


Det här är jag lite skeptisk till, Helena sa att ett nytt område inom forskningen har kommit fram till att mjölk kan leda till viktnedgång. Hon presenterade olika forskningar om detta vissa har bara sätt dom här siffrorna när dom egentligen var ute efter något annat i undersökningen, dom undersökte iaf olika grupper av människor olika åldrar, BMI osv.. Dom här personerna skulle dricka mycket mjölk varje dag, och alla gick ner i vikt vad detta kan bero på vet man inte men dom här forskarna tror att kalcium binder fettet i tarmen så det åker bara rakt igenom, vem vet kanske kan det vara så?
Eller så är det så att man blir väldigt mätt av mjölk pga den höga protein halten? som sagt vem vet?..

Den andra föreläsningen vi hade handlade om ost

Bengt Frans Nilsson från Skånemejeri var hos oss.

Han inledde föreläsningen med en fråga, vad våran relation till ost är.
Han sa att han älskar ost, och att man kan ha en konsument relation till ost (att man köper ost) eller en yrkesmässig relation (jobbar med ost). Jag måste hålla med Bengt jag älskar också ost!

Ost är en del av vår kultur - Brödet, vinet och inte minst osten.
Han sa - Vare sig du är vegetarian eller biffälskare. (Det här med vegetariskt går att disskutera, enligt mig är ost inte vegetariskt).

Det är lite roligt hur människan för många många år sedan började äta ost. Det var så att människor åt ost innan man ens visste hur man tillagade den. Kalvar dricker ju som alla vet ko mjölk, när mjölken hamnar i kalvens mage så stelnar den, det gör det för att det finns löpe och i löpe finns ett enzym som heter chymosin som påverkar proteinet (kaseinerna) i mjölken och gör så att det stelnar. Det här händer för att mjölken inte ska rinna ut i kalvens tarm och ställa till problem. Man upptäckte detta för att man åt kalv och i kalvmagen hittade man något vitt och hårt som gick att äta och var ganska gott. Man började plocka ut kalvmagar och torkade dom och sen gjorde man ost i dom, man kom på att det också gick att klippa torkad kalvmage i små bitar och lägga det i mjölken så fungerar det lika bra.

Visste ni att...
......Ost var förr ett sätt att konservera mjölk man gjorde ost på sommaren och åt den på vintern.

Mikroorganismerna är dom som gör att osten blir så god, Vitmögelost är så kallade unga ostar (inte lagrade så länge) det finns tex. Camambert och Brie som är vimögelostar.

Blåmögel/grönmögel: Roquefort, Stilton, Gorgonzola och Ädelost

Pressade ostar: (Hårdare konsistens) tex Svenska hårostar (dom kan ni), Gouda och Edamer ost ursp. Halland, Emmentalet och Parmesan.

Rödkittostar, där använder man mikroorganismer som man stryker på på ytan på osten det ger skydd och påverkar mognaden, detta görs mycket i Danmark, Danska ostar luktar lite speciellt lita ammoniak och svavelföreningar.
Tex: Danbo, Port Slut och Alpostar.


Trött!!

Plugg och plugg! Det är jobbigt hur ska det här gå egentligen den här gången känns det nästan hopplöst!
Jag är trött och hungrig och har datorskrivna anteckningar på 18 sidor som är det viktigaste till tentan! Jag känner mig värdelös varför började jag inte läsa och plugga i tid? jag msåte sluta med att börja läsa och skit så jävla sent! SKIT!


vin och vardag och stress och sånt!

Nu har jag pluggat flera timmar i stäck jag är så trött!
I natt vaknade jag flera gånger för att jag är så stressad över tentan jag vakande med pulsen på högvarv och letade efter mina böcker, jag håller på att bli knäpp!
Jag har också börjat bita igen i sömnen, jag biter hårt ihop så jag får ont i tänderna det gör jätte ontoch så blir jag alldelles öm i käken!
en gnällblogg har det här blivit men va fan det gör väl inget.

Idag har vi haft vinprovning igen det hade vi igår med, det var jätte kul! vi har lärt oss hur man smakar och vad egentligen halvtorrt och torrt är det är roligt att få dricka vin i skolan!



så här såg inte vinprovningen ut, men hemma hos mig i mitt kök får man göra så här!

Paus

Jag tar en blogg paus från pluggandet, visste ni (har jag sakt det här innan?) att 2kg av vår kroppsvikt är bakterier?

Bakterier och små mikroorganismer är ganska intresanta! Dom är så små 1-10 mikrometer stora är bakterier och virus mäts till och med i nanometer!

Jag sitter och tänker på om det finns något mer intressant att berätta jag har ändå suttit och läst och så i 2-3 timmar nu men jag kommer inte ihåg vad jag läst helt tomt blev det!

Men jag kan berätta om vår senaste lab, vi tog prover på en disktrasa och en diskborste samt exotiska färska kryddor det roliga som vi hittade i alla tre testobjekt var bakterien E.coli som är en tarmbakterie, JA en bajsbakterie hihih!! E.coli fanns på disktrasan på thaibasilika och på diskborsten. På basilikan har den troligen hamnat för att man vattnat med förorenat vatten, i Polen så vattas tydligen hallon med människourin (tänk på det innan ni köper hallon nästa gång och i frysen dör inte bakterier), detta påstod i alla fall min föreläsare.
På disktrasan som kom från Teds korridor fanns det också E.coli som troligen kom från att man trokat bort rå köttsaft och detsamma gällande diskborsten! MEN lugn bara lugn, om diskborsten kokas så dör E.coli och massa andra bakterier som självklart också finns på dessa tre föremål. Thaibasilika och andra färska kryddor bör behandlas lite försiktigt med eftersom att svenskar ofta använder det otillagat i sallader eller dressingar så skölj ordentligt!

hello vecka 18

Jag har en jobbig vecka framför mig med tentaplugg och föreläsningar till kl.18 eller 16 varje dag, MEN bra nyheter!

Jag har bokat festivalbiljett till  http://www.siestafestivalen.se/ fixat tält och sovsäck för 150.-
Jag är superladdad rooligt med musik, festivalen är snart den 28 maj börjar den!

Martin och Linda har också sagt att dom ska komma och hälsa på någon gång mellan den 13e och 16e!! M och L är våra galna sötisar från berga, dom är så himmla fina dom är den typen av människor man vill känna för resten av livet, hoppas det blir så!

Jag pratade med Carro också jag är lite trött på kristianstads partyliv krogarna är lama och det händer inte direkt nåt så jag ringde supercarro och i helgen bli der äventyr kan jag lova!


.......

AAAAAAAAARRRRRRGHHHHHHHHHHHHHH!!!!!
Frustration!
omringad av staphylococcus aureus! och ett huvud fullt av tankar eko prat och galenskap!


Grattis Andrea

Min fina bästa lillasyster fyller år idag! 19år!
Jag kan inte vara hemma med henne, det är jätte jobbigt jag saknar min lilla plutt syster så himmla mycket! Jag älskar dig Andrea du är bland dom finaste som finns!






Trött...

...på mig själv. Jag har en dålig period jag blir aldrig nöjd. Det finns en textrad jag kommer inte ihåg vad låten heter men bandet heter dlk "nu ställer jag krav på mig själv att jag ska va den perfekte, men hur ska jag kunna leva med mig jag kommer aldrig bli den perfekte"  jag känner lite så. Jag måste byta tanke sätt det här fungerar inte...

TVn är på i bakrunden dom sa nyss på nyheterna att en liten flicka blev biten i ansiktet av en rottweiler hunden rymmde från en tomt och bet tag i flickan och vägrade att släppa taget hunden fick bändas bort, hunden avlivades. Jag är så trött på människor borde inte hundägaren avlivas och hunden omhändertas istället? det är ju hundägaren som som uppfostrat hunden fel! varför måste någon dö?
Jag såg avatar i kväll se den! grymt bra!!


RSS 2.0