Januari 2010

Januari är det 2010 är det.
Jag sitter med Östen och väntar på Bosse bus, vi sak åka till den stora staden i K-town och rocka loss på tatueringstudion och kolla in sexshoppen!

i kväll ska vi laga god god god middag!!! Majs pippi, det skulle ju igentligen ha varit en kalkon men JÄVLAR vad dyrt det va!



Här är jag och Jasmin världens sötaste lilla Jasmin, shit vad jag saknar alla mina gulliga och nussiga små syskon!!!!!



haha mys kväll men 4 av 6 =D


Kalvstek med hasselbackspotatis och chilibearnaisesås




Kalvstek med hemmagjord chilibea!
Jätte god och mör blev den!
Jag körde kalvsteken i ugnen i 125 grader till en mitt temperatur på 65 grader sen fick den vila i ca 30 min.
I bearnasesåsen hade jag i lite sambalolek.


Torsdag 14/1-10

Jag såg ett ben idag, som jag inte sätt på väldigt länge!
Becken benet tror jag att det heter, det som sitter i magen. Morgonpromenader är en bra grej!

Jag fick nyss reda på att jag fick godkänt på skriftilga tentan, och vg på praktiska.
FAN bara G :( jag trodde och hoppades på att jag skulle klarat VG. Men men det är bara att köra hårdare!


Stress Stress Stress!

Plugg och plugg är det som står på schemat arbetet med produktutveckling tar aldrig slut! jag är så himla trött!
Vi skriver och skriver, tänker och skissar letar information pratar skit och kollar på Lars Brundin MEN arbetet blir inte klart, och min mage blir jätte orolig!
Jag vet inte heller hur jag ska göra i sommar.
Jag måste har sommar jobb annars räcker inte pengarna till, jag är ganska säker att jag kan få jobb i Åkerberga men jag skulle gärna tillbringa lite sommar lov här och jobba lite här, men vart? och lönen är pissdålig här!
Jag får ångest över tentan jag skrev sist, jag slarvade lite på nån fråga och läste inte hela texten, jag kan och vet ju svaret men hade för brottom! Om jag inte får VG så kommer jag blir jätte jätte ledsen!!
Usch för såna här tider!


Öl-bröd




Idag har jag och Bosse pluggat från kl 13 - 20 vi håller på med produktutveckling och tillverkar potkäs, det är ganska kul, att göra osten iaf.
På kvällen bakade jag ölbröd, jag gjorde det på murphys en väldigt mörk ölsort, det blir galet gott och visst blir det snyggt också!
Vi ska ha matlagningsprov på tisdag jag känner mig lite nervös, vi har fått reda på två ingredienser: mörkchoklad och anka. Jag och Östen ska hem till Farmor och Farfar i morgon för att provlaga lite jag har inte ens ätit anka förut så det ska bli spännande.

Trött på mat!

Mat debatter pågår ständigt, redan på 1800 - talet var det disskutioner om förfalskad mat!
Men då ansågs det som oärligt och vidrigt, om någon bonde förfalskade smör band man upp honom på torget inkletad i sin förfalskade produkt, så att folk kunde förnedra honom!
Idag är det mesta tillåtet! och Sverige sjävla kan inte förbjuda vissa kemiska tillsatser som bl.a förlänger hållbarheten i ett livsmedel, utan att hela EU är med på det.
Jag vill verkligen inte äta massa gifter, vi vet ju verkligen inte vad som händer med oss av alla dessa kemikalier!
Jag läste för ett tag sedan att vi utsätter oss för ca 2000 olika kemikalier om dagen i allt från hårspray till köttbullar! Vidrigt!



Ginger Brodo di Pollo con Foccasia





Ginger Brodo di Pollo con Foccasia - Kycklingsoppa med ingerfära och foccasia.


Idag gjorde jag och Östen kycklingsoppa med foccasia till middag, så himla gott!

Kycklingsoppan hade jag chili, ingerfära, gul lök, cocosmjölk och kyckling i. Foccasian, en vanlig vit grund deg, jag hade svarta oliver, flingsalt, vitlök och timjan på.

Inte ett dugg dyr middag och super god, foccasia kan nog vara bland det godaste brödet som finns!

RSS 2.0